Wil je snel? Ga alleen! Wil je verder? Ga samen!

Ambitie, attractie & transactie: dat zijn onze sleutels. Blue Ocean Company ondersteunt jou d.m.v. ontwerp van concepten, begeleiding van teams, beheer van innovatietrajecten en transformatie naar een bruisende cultuur.

Download ons e-book ‘Vermogen tot vernieuwen’ of 'Ondernemerschap aanjagen'. Ontdek een ideaal proces op onze UNLOCK-pagina, grijp ambitie met PULSE of verdiep je in onze team-aanpak SPARK.

Elke dag spreken we directies en management van organisaties die goed weten waar de markt zich heen beweegt en wat nodig is. Toch komen ze niet snel genoeg verder.

Samenhang zien geeft overzicht

Blue Ocean Company heeft een visie op betere business. Veel bedrijven kijken naar efficientie (kosten), maar dit is eindig. Succesvolle bedrijven passen nieuwe spelregels toe. Zij stellen de klant centraal, onderscheiden zich door anders te zijn, innoveren continu en willen blijven leren. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van het vermogen te leren, het leiderschap en de innovatiekracht van de organisatie.

Klanten kopen bij bedrijven waarin ze geloven. Deze bedrijven onderscheiden zich met een aantrekkelijk aanbod en geven hun medewerkers ruimte om klanten enthousiast van dienst te zijn. Daarom is er een samenhang tussen de positionering die een bedrijf kiest, het ondernemerschap van medewerkers, het vermogen te vernieuwen en de structuur en cultuur van de organisatie. Succesvolle bedrijven zien die samenhang net als wij.

Eigen proces geeft vertrouwen

Als ondernemers voor ondernemers geloven we dat organisaties zelf de kennis en de oplossingen in huis hebben. Deze moeten alleen nog worden ontsloten. Voor iedere traject stellen we met de opdrachtgever een blended aanpak samen, waarbij inhoudelijke werksessies worden afgewisseld met digitale ondersteuning, verrijkt met speelse werkvormen. 

Vaak is de richting van bewegen zichtbaar, maar is het eindresultaat nog wazig. Daarom knippen we het traject in kleine succesvolle stapjes, zodat de voortgang merkbaar is én tijdig kan worden bijgestuurd waar nodig. Dit is learning by doing, met de medewerker en de klant als bakens. Een dergelijke aanpak zorgt voor draagvlak voor het onderwerp dat wordt opgepakt.

Vermogen geven en ontwikkelen

Wij helpen bedrijven het vermogen te ontwikkelen om zich blijvend te vernieuwen. Met de beschikbare kennis en kunde van de eigen organisatie zorgen wij dat het vliegwiel op gang komt. Wij leveren een transfer van mindset, tools en skills. Eenmaal dit resultaat is bereikt kan de organisatie op eigen kracht verder.

Om dit proces te ondersteunen is er een online activatie- en ontwikkelplatform beschikbaar. De inzet van het platform stimuleert het onderling delen van de ervaringen van medewerkers en teams. Met slimme tools en spelelementen leren medewerkers op een informele manier. Zij hebben op ieder moment op telefoon, tablet of desktop toegang tot inspirerende content en activerende leermodules. Deze online omgeving stimuleert de toepassing van de inzichten uit de sessies in de dagelijkse praktijk van de medewerkers. 

Onze merkwaarden

Wat doen we dan?